Akneye Eğilim Gösterebilen Cilt İçin Çözümler

Article Read Duration 5 dk. okuma

En sık sorulan cilt bakımı sorularından biri: Akneye eğilim gösterebilen cildimi nasıl yatıştırırım? Doğru ürünlerle yapılan düzenli temizleme işlemi, akneye eğilim gösterebilen cildinizi yatıştırmanın önemli adımlarından biridir. Gözenekleri tıkayan kirin ve yağların hem sabah hem akşam temizlenmesi önemlidir. Bu işlem, cilt görünümünüzün yenilenmesine yardımcı olur.

AKNEYE EĞİLİM GÖSTEREBİLEN CİLT RUTİNİNİZİN İLK ADIMI NEDİR?
SABAH YÜZ TEMİZLEME

Sabah ilk olarak yüzünüzü temizlemeniz önemlidir.

Gece uyku sırasında cilt yüzeyinde biriken sebum gözenekleri tıkayabilir. Bu nedenle akneye eğilim gösterebilen cildinizi yatıştırmanın ilk adımı miselar su veya akneye eğilim gösterebilen ciltlere özel temizleyici ile sabah temizliğidir. Akneye eğilim gösteren ciltlere özel salisilik asit içeren ürünler oldukça yararlı olabilir Sabah gözenek temizleyici ürününüzün ardından cildinize uygun, EFFACLAR Duo(+) akneye eğilim gösterebilen cilt kremini kullanabilirsiniz.

AKNEYE EĞİLİM GÖSTEREBİLEN CİLDİ
YATMADAN ÖNCE TEMİZLEMEK ÖNEMLİDİR.

Gece yapılan temizleme rutini cilt kusurlarının görünümüne nasıl yardımcı olur?

Uykudan önce cildimizi yoğun bir şekilde temizlememiz gerektiği ne kadar söylense de hepimiz bunu yapmadan yattığımız için suçluluk hissederiz! Ancak akneye eğilim gösterebilen cilde sahipseniz gece yapılan temizleme rutini özellikle önemlidir.

Cildi fazla yağ, makyaj ve diğer kirlerden temizlememek gece boyunca gözeneklerinizin tıkalı kalmasına neden olabilir. Tıkalı gözenekler, yeni lekelerin oluşmasına neden olabilir ve sebum birikmesine yol açabilir. Bu da cilt kusurlarının görünümünün onarılmasını engelleyerek yaşlanma belirtilerinin hızla görünür olmasına neden olabilir. Cilt görünümünüz siz uyurken kendini doğal yollarla yenilemektedir. Gece boyunca devam eden yenilenme süreci cilt bakım ürünlerinizin mükemmel sonuçlar yaratmasını sağlayabilir.

Akneye eğilim gösterebilen cildi temizleme rutininiz

Dikkatli şekilde yapılan sabah ve gece temizleme rutini akneye eğilim gösterebilen cildinizi yatıştırmaya yardımcı olur.

Yüzünüzü her sabah sebumu azaltmak ve her gece makyaj ve kirlerden kurtulmak için yoğun bir şekilde temizleyin. Bir pamuk yardımıyla hassas bir miselar su temizleyici uygulayın ardından özel olarak geliştirilmiş akneye eğilim gösterebilen ciltlere yönelik yüz temizleyici ile yağlardan kurtulun. Akneye eğilim gösterebilen cildinize yönelik yüz temizleyicisini yağın toplandığı T bölgenize, burun çevresine, çeneye ve derin kırışıklık olan bölgeye 20-30 saniye boyunca uygulayın. Ilık suyla durulayın, suyun sıcak olmamasına dikkat edin. Yüz havlusu veya örtüsü kullanıyorsanız her gün temiz olmasına dikkat edin. Yüzünüzü temiz yüz havlusuyla (duşta kullandığınız vücut havlunuz olmasın) nazikçe kurulayın.

Daha detaylı bir uygulama için akneye eğilim gösterebilen ciltlere uygun yatıştırıcı maske ideal bir gözenek temizleyicidir. Haftada bir veya iki defa kullanın.

Temizleme işleminden sonra cildinizi nemlendirmek için hemen uygun bir nemlendirici uygulayın. Akneye eğilim gösterebilen cildinizdeki belirtiler için kremler kullanıyorsanız cildinizi temizleyip nemlendirdikten sonra bunları uygulayın, bu cildinizin daha fazla avantaj elde etmesini sağlar.

Akneye eğilim gösterebilen cilde uygun nemlendirici seçme

Yağlı ve akneye eğilim gösterebilen cilde sahip olanlar cilt kusurlarının görünümünü artırmamak için su bazlı nemlendirici tercih edebilir. Ancak cildiniz normal veya karma bir ciltse yağ bazlı bir nemlendirici de kullanabilirsiniz. Yalnızca fazla miktarlarda uygulamamaya dikkat edin. Cildinizin nemli kalmasını sağlamak için nemlendiricinizin gliserin içerdiğinden emin olun.

Akneye eğilim gösterebilen cilt için salisilik asit içerikli ürünler kullanmalı mıyım?

Kesinlikle. Akneye eğilim gösterebilen bir cildiniz varsa makul bir salisilik asit ve LHA konsantrasyonu içeren nemlendirici kullanmaya dikkat edin. Bu aktif bileşenlerin cilt soymaya yardımcı özellikleri cildin temiz kalmasına yardımcı olur.

Akneye eğilim gösterebilen ciltte retinol kullanılır mı?

Retinol, akneye eğilim gösterebilen ciltlerin yatıştırılmasında yardımcı diğer bir harika bileşendir. Ciltten kirlerin atılmasına yardımcı olur ve gözenekleri açmaya yardımcı etkiye sahiptir. Bu da akneye eğilim gösterebilen ciltleri yatıştırmaya yardımcıdır. Uykudan önce retinol içeren ürünler uygulamak gündüz meydana gelecek belirtileri önlemeye yardımcı olabilir. Retinol içeren krem kullanırken günlük olarak SPF uygulamayı unutmayın. Retinol içeren ürünler özellikle akneye eğilim gösterebilen yetişkinlerin cildi için uygundur.

AKNEYE EĞİLİM GÖSTEREBİLEN CİLTLERE
YÖNELİK 4 MÜKEMMEL ÜRÜN

La Roche-Posay Laboratuvarları, akneye eğilim gösterebilen ciltlerin yatıştırılmasına yardımcı olması için tasarlanan özel ürünler serisi geliştirmiştir. Elinizin altında bu ürünler varken akneye eğilim gösterebilen cildinizi temizlemek çok kolay.

EFFACLAR Micellar Water damlatılan temiz bir pamukla makyajdan ve kirlerden kurtulun. Antioksidan La Roche-Posay Thermal Spring Water, ile zenginleştirilen bu nazik temizleyici cilt yüzeyindeki kiri ve sebumu azaltır.

Avucunuza az miktarda EFFACLAR Cleansing Cream alarak ılık suyla köpürene kadar ovalayın. Cilt kusuru olan bölgelere özellikle dikkat ederek köpüğü yüzünüze masajla yedirin. Salisilik asit içeren formülü fazla yağı temizleyerek gözeneklerinizin temizlenmesini sağlar. Ilık suyla durulayın ve temiz bir yüz havlusuyla nazikçe kurulayın.

Haftada bir veya iki kez, temizleme işleminden sonra yatıştırıcı ve arındırıcıEFFACLAR Sebo-Controlling Mask uygulayın. Nazikçe uygulayın ve maskenin yüzünüzde beş dakika kalmasını sağladıktan sonra ılık suyla durulayın.

Yüzünüzü nazikçe kuruladıktan sonra EFFACLAR Duo (+) uygulayın. Bu ürün mükemmel nemlendirme sağlar; cilt kusurlarının görünümünü azaltır

Yağlı ve akneye eğilim gösterebilen ciltle ilgili tüm bilgiler için BURAYA tıklayın.

Akneye eğilim gösterebilen cildin nedenleriyle ilgili daha fazla bilgi için BURAYA tıklayın.

Akneye eğilim gösterebilen cildi yatıştırma hakkında daha fazla bilgi için BURAYA tıklayın.

DOĞRU
VEYA YANLIŞ

True-or-false-visual-2

YAĞLI YİYECEKLER
YAĞLI CİLDE NEDEN OLUR.

YANLIŞ TRUE-ANSWER

Cilt kusurlarının görünümü ile ilgili yaygın bir mite göre yiyeceklerinizdeki yağ gözeneklerinizdeki yağa dönüşür ama bu ikisi arasında doğrudan bir bağlantı yoktur.   Kısacası salamlar ve cipsler cilt kusurlarına neden olmayabilir ama yine de fazla tüketmemek, genel sağlık açısından en iyisidir.
Daha Fazlasını Öğren
True-or-false-visual-2

AKNEYE EĞİLİM GÖSTEREBİLEN CİLTLER
İÇİN ÇİKOLATA ZARARLIDIR.

YANLIŞ TRUE-ANSWER

Çikolatanın akneye eğilim gösteren cilt üzerinde herhangi bir etkisi olduğuna dair bir kanıt olmasa da her insan farklıdır. Hatta bitter çikolata cilde iyi gelen antioksidan bakımından zengindir!
Daha Fazlasını Öğren
True-or-false-visual-1

CİLT KUSURLARININ GÖRÜNÜMÜ İLE OYNAMAK
İYİ BİR FİKİR DEĞİLDİR.

DOĞRU TRUE-ANSWER

Akneye eğilim gösterebilen ciltlerde cilt kusurlarının görünümüyle oynamak her şeyin daha kötü olmasına neden olabilir, bu sebeple bundan kaçınmalısınız.Yani ciltteki cilt kusurlarının görünümüyle oynamak kötü bir alışkanlıktır ve kaçınılması gerekir!
Daha Fazlasını Öğren
True-or-false-visual-3

ŞEKER
CİLT KUSURLARINI ARTIRIR.

DOĞRU TRUE-ANSWER

Yapılan son araştırmalara göre kan şekerinin aşırı yükselmesine neden olan yüksek glisemik endeksli gıdalar, akneye eğilim gösteren ciltlere için iyi olmayabilir.  Söylemenin yapmaktan daha kolay olduğunu biliyoruz ama cildinizin mutlu kalmasını sağlayın. Tatlılar, şekerli içecekler ve beyaz undan yapılan atıştırmalıklardan uzak durun ve tam tahıl ve baklagiller gibi yüksek lifli gıdaları tercih edin.
Daha Fazlasını Öğren

BU AMACA YÖNELİK
BİR ÜRÜN SERİMİZ VAR

EFFACLAR yüksek etkinliği sayesinde cilt kusurlarının görünümünde etkili çözümler serisidir. 

GÜVENLİK
TAAHHÜTLERİMİZ

Uluslararası kozmetik düzenlemelerinin ötesinde standartlar

La Roche Posay Ürünleri Alerji Testlerinden Geçmiştir.

ÜRÜNLERİMİZ % 100
ALERJİ TESTİNDEN GEÇMİŞTİR

Daha Fazla Göster
Bir Ön Koşul = Sıfır Alerjik reaksiyon
Tek bir olay tespit edersek, laboratuvarlara geri döner ve yeniden formülize ederiz.
La Roche Posay Ürünleri Doğru Aktif Dozda Sadece Gerekli İçerik Barındırır.

DOĞRU AKTİF DOZDA
SADECE GEREKLİ İÇERİKLERİ BARINDIRIR

Daha Fazla Göster
Dermatolog ve toksikologlarla iş birliği içerisinde geliştirilen ürünlerimiz, doğru aktif dozda sadece gerekli içerikleri barındırır.
Hassas Ciltler İçin La Roche Posay Ürünleri

ÇOK HASSAS CİLTLERDE
TEST EDİLMİŞTİR.
 

Daha Fazla Göster
Ürünlerimizin toleransı en hassas ciltlerde doğrulanmıştır: reaktif, alerjik, akneye eğilimli, atopiye eğilimli, kanser uygulamaları nedeniyle kırılganlaşmış veya zayıflamış ciltler.
La Roche Posay Ürünleri Formül Koruması

ZAMAN İÇERİSİNDE
FORMÜL KORUMASI

Daha Fazla Göster
Zaman içerisinde bozulma toleransı ve etkinliğini garantilemek için yalnızca gerekli koruyucu maddeler içeren koruyucu ambalajları seçiyoruz.

ATOPİYE EĞİLİM GÖSTEREBİLEN CİLT
HAKKINDAKİ TÜM YAZILARI İNCELEYİN

placeholder Akneye Eğilim Gösterebilen Hassas Cildin Şaşırtıcı Nedenleri
DEVAMINI OKU