Hamile kadınlar ve güneş: gebelik lekesi riski
Hamilelik sırasında kadın vücudu daha fazla hormon üretir ve bu da melanin üretimini arttırabilir. Bu süre içinde cilt güneş altında kalırsa, yüzde hiperpigmentasyon görülebilir.
Belirtiler
Hormonların etkisi
Hamileliğe bağlı leke görünümü oluşumu dördüncü ayda başlayarak kadınların büyük çoğunluğunu etkiler. Hamilelikte meydana gelen hormonal değişimler hiperpigmentasyona yol açabilir. Bu hiperpigmentasyon alnın merkezinde, çenede ve ağız çevresinde bulunan kahverengi veya grimsi leke görünümü olarak ortaya çıkabilir.
Kökeni
... ve güneş
Güneşe maruz kalma, gebelik maskesi geliştirme riskini (gebelik lekesi ilerleme riskini) önemli ölçüde artırabilir. Nitekim, keyifli bir günde açık havada güneş ışınlarına maruz kalma miktarı melaninin aşırı üretime neden olabilir, bu da kloazem fenomenini tetiklemek için yeterlidir. Prensip olarak, lekeler doğumdan altı ay sonra kaybolur. Ancak bir sonraki gebelikte nüksetme riski yüksektir.
Tedaviler
Hamilelikte leke görünümü oluşumuna karşı savaşmak için
Hamilelikte leke görünümünün ortaya çıkmasına karşı savaşmak için, kurallara uyun: cildinizi her gün, şehir içinde bile koruyun. Mesele güneşten kaçınmak değil, güneşe maruz kalırken birkaç kural takip etmektir.
- Şapka takın
- Cildinizi tam koruma sağlayan bir güneş koruyucuyla koruyun
- 2 saatte bir güneş koruyucunuzu tazeleyin
- Akşamları evdeyken, önlem amaçlı anti-pigmentasyon kremi kullanın
Tüm bu uyarılar, günün hangi saati olduğundan bağımsız olarak dikkate alınmalıdır.
Dermatoloğunuzdan daha detaylı bilgi almak konusunda tereddüt etmeyin.